Monday, October 7, 2013

Kurus Makan Hati




satu-satunya sebab sy berterima kasih pd hyper tiroid...

hakikatnya.

ia datang dgn pakej.. dengan berbagai komplikasi yg berbagai.
Tangan yg mengeletar mcm mat gian , tidur yg selalu tidak cukup , kaki yg selalu cramp , muscle yg lemah..sejuk yg mengigil atau panas yg membahang, denyutan jantung yg laju , lesu yg teramat, rambut gugur dan mcm -mcm lagi.  

Ramai kwn2 yang tanya apa rahsia kurus..makan apa? exercise apa ? takkan semua org nak btau yg kita sakit kan , so t'best answer yg selalu sy bagi :-
Kurus Makan Hati.




Friday, September 20, 2013

Perarakan Kapal Berhias , Jubli Emas 50 thn Sarawak Merdeka dlm Malaysia..



Beautiful and Colourful Kuching..

Credit :http://zamtransportation.blogspot.com/2013/09/perarakan-kapal-berhias-malam-gemilang.html

Photo by Liew Ted GheeFacebook : YouCompile - Discover Kuching, Sarawak 

Credit : http://zamtransportation.blogspot.com/2013/09/perarakan-kapal-berhias-malam-gemilang.html

Photo by : Abdul Rahman
Facebook : YouCompile - Discover Kuching, Sarawak 

Photo by Yakvb Tvfail
Facebook : 
YouCompile - Discover Kuching, Sarawak 

Credit :http://zamtransportation.blogspot.com/2013/09/perarakan-kapal-berhias-malam-gemilang.html

Credit :http://blog.sarawaktourism.com/2013/09/colours-and-fireworks-at-kuching.html

Warna-warni kapal berhias dan bunga api kat Kuching hujung minggu lepas sempena Hari Malaysia, Jubli Emas 50 thn Sarawak Merdeka dalam Malaysia... lima tahun lepas pun ada gak but this year lagi best n besar-besaran. Teringat kecik-kecik dulu..everytime ada kapal berhias atau regatta kt Sg Sarawak sure bapak bwk kita org adik beradik naik boat peronda polis marin. This year cuma duk rumah tgk siaran langsung dalam TV tapi bunga api tu mmg nmpak jelas dari rumah..  

Happy Birthday 'H' & Gudbye...






I've got to say goodbye
To the piece of me that have already died

I dont cry
I dont try anymore

Im a ghost
And i'm lost


Tidak pernal gagal untuk mengingati hari initiga tahun kebelakangan.. lirik yang sama, lagu yg sama
Selamat Ulang TahunDewi Lestari
"Miliaran panah jarak kitaTak jua tumbuh sayapkusatu satunya cara yang adagelombang untuk bicara
Tahan la wahai waktu ada selamat ulang tahunyang harus tiba tepat masanya"
Happy Birthday 'HZ'
Where ever u areI miss u


Berjanji pada hatiIni patut dihenti..cukup kenangan 8 tahun , tutup buku and move on.